Fitzroy Extension

This project is an extension to a late Victorian timber dwelling. The house had been renovated in a reproduction style in the 1980s – but it did not work very well for a growing family with 3 children. The orientation and the planning limited connection to the outside and the rooms were dark and disconnected.

The relationship of the house to the garden and context was changed by extending the dwelling to the side boundaries at the main bedroom and living room. The interior of the living room was opened up to become a large room that received light from three sides. New spaces and views were created with specific consideration given to the connection of interior and exterior spaces. Landscaping, external paving, flooring materials and rendered walls help to strengthen this connection.

Our Projects
Scribe Publications