This was a small inner city project for a professional couple.

For us a simple kitchen and bathroom addition should have the same care and attention as any project. Indeed we felt from the moment we saw this project that the existing house needed little in the way of change. The addition of new facilities to the rear offered an opportunity to make a break between the existing house, although internally the transition between existing and new spaces is seamless and comfortable.

We captured the beautiful morning light by raising a tall narrow window above an existing boundary wall, bringing light into the space and providing a splash of colour for our clients as they come to the kitchen each morning. We deliberately made the bathroom a darker more dramatic space while the original rooms are left clean white and spare.

The result – a beautiful renovation executed by Clockwork Constructions – is a simple and elegant building that relates to the future garden environment. Special mention goes to the site foreman Jai Flude, Ben Johnston and their team for their diligence and care on site.

White Addition

  • Year: 2018
  • Location: Prahran
  • Builder: Clockwork Construction
  • Photos: Trevor Mein

Long Terrace
Shop Top House
Brunswick Studio
Collingwood Warehouse
Terrace House