07 | 2010:- Loft House


This home had previously been extended in the 1990s, but the result was not serving the needs of the homes new owners. The space was disconnected and lacked the airiness and use of natural light our clients were looking for. With daylight design and cohesion in mind, we developed a design solution that sought to create greater connection between the internal areas and the garden, and balance between family and private areas. The design centres around a light colour scheme with ample skylights, full-length windows and double doors providing plenty of natural light. The ground floor layout created an additional and private living space, a spot to take a moment and enjoy a book from the custom in-built bookshelf lining the walls. The bookshelf itself acts to lead the eye down the hall and towards the open space, the bookshelf acts an exhibit of the client’s possessions and a guiding hand into the serene space of the lounge. The double height of the main living space adds a more expansive feel. With a restrained and mostly white colour palette throughout, visual interest was introduced via pops of colour in the navy blue and red accents of the recessed light fittings. The spiral staircase, which leads to the mezzanine master bedroom, is a contrasting black which gives it a sculptural effect. The core programmatic idea of this project was to create a parents’ retreat that combined the master bedroom, study and living space into a compact pod. The A-frame roof over that bedroom, along with the circular window above the bedhead, add visual interest and a sense of novelty to the parents’ area. The end result of this renovation was a significant and welcome improvement to this home, creating an inspired and changeable family space.


Our Projects
13 | 2013:- Shop Top House